Babakelengye őszi babáknak (konkrét lista darabszámmal)

Szerző:

A Babakelengye őszi babáknak című bejegyzésben az őszi babák számára szükséges babaruhákat írtam össze Neked, konkrét darabszámokkal, hiszen egy első gyermekes anyuka tapasztalatok nélkül nem tudhatja miből hány darab kellhet. Ezek a minimum számok, amire szükségetek lesz a legkisebb méretek esetén. Idő közben pedig úgyis ki fog derülni számodra, mi az amiből esetleg még többre lesz szükségetek.

Ha már elolvastad a Mire figyelj babakelengye vásárlása esetén? című bejegyzést, amiben szempontokkal segítek Neked az igazán hasznos babakelengye összeállításához, akkor itt a következő lépés, a konkrét babakelengye lista összeírása.

 

Babakelengye őszi babáknak: a babaruhákról általában

A babád az első pár hónapban gyorsan ki fogja nőni (sőt lehet, hogy át fogja nőni) nőni az első méreteket. Érdemes beszerezni ezért az 56-os és a 62-es teljes kollekciót is már születés előtt. Ha esetleg arra számítasz, hogy picike lesz a babád, akkor vegyél néhány 50-es méretű ruhácskát is.

Ősszel könnyebb a dolgod, mint télen, mert aránylag még jó az idő, már nincs kánikula, így kisebb az esélye, hogy túl vagy alul öltözteted a kisbabát.

Babakelengye őszi babáknak: a konkrét lista

Jöjjön a konkrét babakelengye lista őszi babák számára:

  • hosszú ujjú body 5-8 db
  • rövid ujjú body: 5-8 db
  • rugdalózó: 2-3 db
  • harisnya: 1-2 db
  • nadrág (lábfejeset javaslom, így a zoknit meg is spórolhatod, az úgyis leesik a legtöbb babalábról, vagy elszorítja azt): 2-3 db
  • sapka (vékony) 1-2 db
  • kardigán vagy kocsikabát: 2db
  • hálózsák: 2 db, ebből érdemes nagyobb méretet (68) venni, hogy jó sokáig jó legyen
  • textilpelus: ez jó ideig lesz hű társad, gyakorlatilag mindenre használják az anyák: a baba feje alá párna helyett, a válladra amikor böfizik, ráfektetni a babát, pelenkázó alátét felé. 20 db
  • cérnakesztyű: 1 pár

Ezekre a ruhadarabokra lesz szükséged első körben, ha ősszel születik a babád.

babakelengye őszi babáknak 

Ha nyáron születik a babád, akkor olvasd el a Babakelengye nyári babáknak című bejegyzést. Ha télen születik, akkor a Babakelengye téli babáknak, ha pedig tavasszal fog születni, akkor a Babakelengye tavaszi babáknak című bejegyzést ajánlom.

Ha nem csak a babaruhák érdekelnek, hanem a teljes babakelengye csomagról olvasnál, akkor itt a lista, mire lesz szükséged, amikor megérkezik a babád: babaruha, babaszoba, babaápolás, fürdetés, hordozóeszközök. És azt is megtalálod itt, mire nem lesz szükséged: Babakelengye kalauz – Minden amit tudni akartál a babakelengyéről.

Ha az anyává válás lelki oldaláról olvasnál, akkor a Felkészülés az anyaságra: a lélek babakelengyéje című cikk lesz a megfelelő számodra.

Még több tartalomért kövess itt is:

A cikk szerzője:

dr. Nagy Gabriella

dr. Nagy Gabriella

Anya, feleség, coach, a Paramami.hu megálmodója. Találkozhatsz még velem a nagy-gabriella.hu, és az anyaknapja.eu oldalon is.