Hogyan kíméld a hátad? Így emeld fel helyesen az autós ülést babával együtt

Szerző:

Az autós gyerekülést lehet úgy tartani, hogy közben nincs fájdalmad?  Lehet bizony, íme a megoldás, hogyan.

 

Első találkozás a babád autós gyerekülésével

 

Először akkor szembesülsz vele, milyen nehéz a bébi autós ülés, amikor hazaviszitek a babát a kórházból, hisz az érvényben lévő KRESZ szabályok szerint a baba csak hordozóban utazhat: A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható”.

 

Így cipeled Te is a babád autós ülését

 

Ismered ezt a legkisebbeknek való fajtát, amit ránézésre könnyűnek néz ki, de a gyermekágy alatt, és még egy darabig utána sem feltétlenül esik jól ekkora plusz súlyt emelgetni. Ráadásul jó nagy, úgyhogy alapból is kényelmetlen a megemelni és cipelni is.

Ha nem láttad még ezt a videót, akkor az autós hordozót Te is, mint a legtöbb anyuka, úgy emeled meg, mint egy bevásárlókosarat, vagyis így:

Hogyan kíméld a hátad? Így emeld fel helyesen az autós ülést babával együtt

vagy éppen így:

Hogyan kíméld a hátad? Így emeld fel helyesen az autós ülést babával együtt

Muszáj hogy fájjon?

 

A bébi autósülés egyrészt nehéz, másrészt nehéz stabilan tartani.

Amikor már fáj a karod, a hátad, és séta közben folyamatosan hozzáütődik a csípődhöz, ami kék-zöld foltokkal tarkítja az anyatested, akkor már érzed, hogy valamit tenned kell ez ellen. Ilyenkor átveszed Te is a másik kezedbe. Így legalább a színes foltok mindkét oldaladon szimmetrikusak lesznek, de a gyerekülés hordozása nem lesz sem kényelmes, sem fájdalommentes.

Mit lehet ilyenkor tenni?

 

Profi megoldás az autós hordozó fájdalommentes cipelésére

Létezik egy profi megoldás, ami ténylegesen anyabarát módon teszi hordozhatóvá a baba autósülését, és nem kínszenvedéssé az autóig eljutást.

Van egy nagyon egyszerű módszer, ahogyan képes leszel úgy tartani az autós hordozót, hogy nem fog fájni sem a hátad, sem a csípőd.

Ezt a módszert Dr. Emily Puente mutatja meg Neked az alábbi videóban:

 

 

Ugye milyen egyszerű? Próbáld ki Te is, és írd meg, hogy Neked is bevált-e!

 

így emeld fel helyesen az autósülést babával együtt 

Ha tetszett a Hogyan kíméld a hátad? Így emeld fel helyesen az autós ülést babával együtt című cikk, kövess még több tartalomért:

A cikk szerzője:
dr. Nagy Gabriella

dr. Nagy Gabriella

 Anya, feleség, coach, a Paramami.hu megálmodója. Találkozhatsz még velem a nagy-gabriella.hu, és az anyaknapja.eu oldalon is